About Us

/ About Us

već 120 godina sa vama Firma „Čehajić“ od osnivanja do danas

Firma „Čehajić“ je osnovana 1910. godine. Od početka njene egzistencije je u privatnom vlasništvu. Njen osnivač i prvi vlasnik je gospodin Čehajić Salih. Prva i osnovna djelatnost firme bila je popravak i prodaja satova sa sjedištem u Visokom, ulica Kralja Tvrtka. Dolaskom sina Čehajić Rasima da uči zanat firma dobija svog prvog nasljednika. Po završetku učenja zanata 1948. godine on preuzima firmu i pravi prve svoje uspješne poslovne rezultate a to su kupovina novog poslovnog prostora u ulici Čaršijska u centru Visokog gdje se i danas firma nalazi, te širenje prodaje preko poslovnih partnera u okolne gradove. 1961. godine svog sina, ujedno i nasljednika, Čehajić Muhameda prima na učenje zanata koji nakon očeve smrti 1972. godine preuzima firmu. 

Tokom perioda poslovanja novi nasljednik firme permanentno proširuje prodajne i uslužne kapacitete na prodaju i popravak nakita, zatim 1985. godine investira u kupovinu graver mašine čime poboljšava uslužne kapacitete. Želeći da zadrži brend „Čehajić“ i renome firme koji je stekla tokom dugogodišnje tradicije školuje svog sina i uvodi ga postepeno u posao.

Nakon završetka studija ekonomskog fakulteta u Sarajevu 2006. godine sin Čehajić Tarik preuzima firmu i počinje da razvija novu poslovnu viziju koja se temelji na profesionalnosti i kvaliteti. U razvoju telekomunikacijskih tehnologija firma prepoznaje svoju šansu za širenje djelatnosti. 2006. godine firma proširuje djelatnost, pored prodaje, popravke i graviranja satova i nakita, na prodaju mobilnih telefona i opreme. 2008. godine firma investira u renoviranje postojećeg prodajnog prostora, zatim slijedi kupovina poslovnog prostora pored postojećeg u kojem se pokreće servis mobilnih telefona. 

Ono što je najveće blago firme, pored dobrog poslovnog renomea i dugogodišnje tradicije, jesu ljudski resursi. U firmi je trenutno pet zaposlenih, direktor, dva prodajna menađera i dva vrhunski obućena servisera. 

Ono što želimo da ostvarimo u poslovnoj budućnosti jeste širenje prodajne mreže u okruženju s ciljem zauzimanja liderske pozicije na tom tržištu gdje su kvalitet, profesionalnost, zadovoljstvo kupca i radnika naši prioriteti.

Servis mobitela, i mobilnih uređaja!
Naša stručnost u oblasti mobilnih tehnologija, praćenje najnovijih svjetskih trendova i dostignuća iz ove oblasti, kao i ljubav prema svom poslu i želja za stalnim usavršavanjem omogućavaju nam da adekvatno odgovorimo na svaki problem na mobilnom telefonu koji stigne u naš servis.
Access Our Store From Worldwide

You can now shop from any location. We supply
to a wide range of areas.

100% Finest Quality Products

We always make sure that everything we sell is
of the highest quality.

Next Level Customer Satisfaction

Our customers always share their happy buying
experience, everytime they shop.

20
Ukupno zaposleni
0
Radni sati
100 +
Zadovoljni kupci
0
Godina sa vama
www.cehajjic.ba

Naš tim uposlenika